Tabor 2012

Home Up

Staré pověsti české - 8.7. - 14.7.2012 Chřenovice

Praotec Čech - Libor Zelenka

Praotec Lech - Jan Šamša

Krok - Tomáš Neděla

Libuše - Jiřina Machovská

Kazi - Ilona Kopecká

Teta - Jana Nedělová

Ctirad - Michal Novotný

Šárka - Kateřina Kolářová

Bivoj - Josef Kopecký

Vlasta - Veronika Makovičková

Horymír - Antonín Frühauf

Přemysl Oráč - Marian Machovský

Sobota fotodokumentace - Odjížděli jsme v 11:00 z náměstí, po stavbě tábora a obědě jsme vyrazili s společně s Praotcem Čechem na Říp. Večeře byla výjimečně v jídelně. Poté proběhl první nástup.
bulletNeděle fotodokumentace - Den začal rozcvičkou, poté bylo stavění Vyšehradu, na kterém Libuše věštila budoucnost všem, kdo projevil zájem. Odpoledne se lilo olovo a Libuše opět věštila. Mezi tím se hrál fotbal a někteří borci chodili po laně. Večer pak spatřila světlo světa nová hymna.
Pondělí fotodokumentace - Den Bivoje. Ráno dostala Libuše snídani do postele místo rozcvičky od samotného Bivoje, to jsme ještě netušili, že nám Líba na rozcvičku nevstane celý tábor a nejen ona, podobně se chovala i vzpurná Vlasta. Celý den probíhala silácká olympiáda - přetahování s Bivojem, hod polenem, nebo zvedání kance. Odpoledne jsme odlévali stopy a vyrazili stopovat kance. Byla také soutěž poznávání stěžejních postav našeho tábora - na snímku Praotec Čech. Večerní nástup byl ve slavnostním hávu - slavila Sára a dostala dort.
Úterý fotodokumentace - Den Přemysla Oráče. Byli jsme se koupat na jezu. Dělala se batika a večer byly tři svatby Libuše - Oráč, Kazi - Bivoj a Anička - Onda.
Středa fotodokumentace - Den Horymíra. Výroba svíček, Horymírova olympiáda. Museli jsme také postavit další stan, neboť nám dopoledne propršelo. Po obědě se však vrátilo léto a byla příležitost i na tradiční posezení u stolu v proudu řeky. Odpoledne byl výlet na hrad do Ledče. Na některých tábornících byla znát trochu únava. Večer nám zpříjemnil strejda Aleš, kamarád Jakuba Vágnera, který ulovil přímo před táborem nebezpečného predátora - říční štiku .
Čtvrtek fotodokumentace - Na dnešek jsme opět spali jak říká naše paní pokladník "pod čundrem" - neboli jak říkáme my ostatní pod širákem. Dopoledne se vyráběly ozdoby a také štíty na dívčí válku. Rovněž jsme vykopali loňský poklad. Ale dalo to fušku, než jsme ho našli, rozkopali jsme půl louky. Večer byla slavná bitva. Pověst se však nepotvrdila a vyhrály dívky. V noci byl bobřík odvahy,
Pátek fotodokumentace - Ráno jsme vyráběli mýdlo, po obědě se pak šlo hledat bájnou horu Blaník a v ní poklad. Večer nám ještě bPřemysl upekl plackya šli jsme na poslední nástup. Ráno jsme zakopali zprávu na příští rok, zazpívali naposledy hymnu a byl konec.....
Fotodokumentace řadová členka Makovičková - Vlatsta

Krok s dcerami Ctirad a Šárka Praotec Čech
Jídelníček restaurace - obědy jídelníček našeho kuchaře - večeře - snídaně